Ajuts a la contractació

Ajuts a la contractació de fins a 3.440 euros per ocupació que beneficiaran a molts autònoms de zones rurals

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha posat en marxa una línia d’ajuts de fins a 3.440 euros per contracte que hagin signat els autònoms de negocis sostenibles durant la pandèmia (enllaç a la notícia). L’objectiu és disminuir la taxa d’atur i es divideix en dues convocatòries per poder incloure totes les sol·licituds. Estan dirigides principalment a aquelles activitats vinculades a l’economia verda i blava (sostenibles, que fan costat al medi ambient, etc.). També hi tenen cabuda els negocis que, tot i no estar relacionats directament amb aquesta mena d’economies, generin una ocupació que contribueixi en aquesta línia.

Qui pot demanar aquests ajuts a la contractació?

Tots els autònoms i persones jurídiques privades amb ànim de lucre o sense que contractin persones en situació de desocupació poden sol·licitar aquesta línia d’ajuts. De fet, encara que una de les bases sobre les quals se sustenta aquesta subvenció és secundar i fomentar les activitats que contribueixen al desenvolupament sostenible -com aprofitar el potencial dels oceans, els mars i les costes com a motors per al creixement econòmic i la creació d’ocupació- aquells professionals els negocis dels quals no estan vinculats amb aquesta línia també poden accedir-hi, sempre que l’ocupació que estiguin generant vagi enfocada a la millora ambiental entorn del treball.

Requisits que han de complir els autònoms o societats per sol·licitar aquest ajut
 • Estar inscrits al registre o règim corresponent i constituït legalment.
 • Tenir personalitat jurídica pròpia.
 • Seu a Espanya.
Requisits que han de complir els contractes que realitzin els autònoms
 1. La persona ha d’haver estat aturada almenys el dia anterior a la seva contractació.
 2. La persona haver d’haver estat contractada almenys durant 6 mesos de manera ininterrompuda.
 3. La jornada ha de ser a temps complet.
 4. Qualsevol tipus de contracte de treball és vàlid sempre que s’hagi iniciat entre el 5 de maig de 2019 i el 31 de març de 2021.
 5. Si la meva activitat està vinculada directament o indirectament amb l’economia verda o blava, la persona pot haver estat contractada per a qualsevol activitat. Per exemple: la comptabilitat.
 6. Si la meva activitat NO hi està vinculada, llavors la persona contractada ha de contribuir a la gestió de la millora ambiental o de la línia de negoci sostenible. És a dir, no ha d’estar íntegrament dedicada a aquesta activitat, però, almenys, si parcialment.
Quina quantia rep cada autònom ocupador?

L’import amb el qual es beneficiaran els autònoms que sol·licitin aquest ajut pot variar en funció de la comunitat autònoma en la qual desenvolupin la seva activitat, o de si la persona que contractin es troba dins d’un dels col·lectius prioritaris. Així, els treballadors per compte propi d’Extremadura, Andalusia, Canàries, Castella-la Manxa, Melilla, Múrcia, Astúries, Ceuta i Galícia rebran fins a 3.440 euros per contracte a una persona pertanyent a un col·lectiu prioritari, i 3.040 euros en cas que no hi pertanyi.

D’altra banda, els autònoms d’Aragó, Illes Balears, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat Valenciana, Madrid, Navarra, La Rioja i País Basc rebran fins a 2.150 euros per contracte d’un empleat que pertanyi a un dels col·lectius prioritaris, i 1.900 euros en cas que no hi pertanyi.

Es consideren col·lectius prioritaris:
 • Dones.
 • Joves de fins a 35 anys o més grans de 45 anys.
 • Immigrants.
 • Persones amb discapacitat.
 • Residents en àrees protegides i/o zones rurals.
Com se sol·liciten?

Les sol·licituds només es podran presentar a través de l’eina prevista al web de Fundació Biodiversitat, a partir del 6è mes de vigència del contracte. És a dir, una vegada que la persona contractada porti treballant almenys 6 mesos i a temps complet.

Termini de presentació de les sol·licituds

La primera va finalitzar el 15 de març, però els treballadors per compte propi tindran un nou termini fins al 30 de setembre.

Si vol saber quina documentació és necessària, contacti amb els nostres equips professionals. Estem a la seva disposició: info@grupsimon.com | 972 202 202 

CATEGORIA:
Veure totes les categories
MÉS ENTRADES D’AQUESTA CATEGORIA
Novetats Grup Simon
Skip to content