La manca de control extern a les empreses

8 de cada 10 empreses tanquen en els 3  primers anys per falta de control extern

Des del nostre punt de vista, aquests resultats no poden justificar que per  triomfar hagis de fracassar repetidament com a emprenedor. Potser hauríem de buscar explicacions a aquests resultats estadístics, a com es llança un projecte sense una profunda anàlisi prèvia, o al convenciment de l’emprenedor que ho sap tot i que no precisa d’assessors que l’ajudin a analitzar, abans de llançar-se a l’aventura i posar en risc el capital invertit.

És cert que moltes empreses passen per etapes de falta de liquiditat o d’insolvència. Per això, és important controlar els KPI. Si passa un any i els indicadors financers i econòmics demostren una caiguda continua, si segueix l’absència de liquiditat, si ja no vens o vens menys, si comencen les diferències entre socis, si està afectant  a l’estat  d’ànim dels equips, o si estàs ajornant pagaments, tot això són indicadors de que estàs entrant en una situació crítica o arribant al final. Aquest és el panorama que s’hauria  d’evitar amb el control constant dels resultats per part dels assessors, i si s’arriba a aquest panorama, els assessors han d’ajudar-te a replantejar amb urgència el projecte, prendre serioses decisions o preparar el final del projecte de la manera menys traumàtica.

Els assessors són els que disposen de tota la informació de l’empresa i tenen el deure de detectar els primers símptomes i provocar els canvis necessaris per evitar el tancament  de l’empresa.

CATEGORIA:
Veure totes les categories
MÉS ENTRADES D’AQUESTA CATEGORIA
Novetats Grup Simon
Ves al contingut