7 idees per aconseguir treballadors feliços que facin més rendible la seva empresa

 

 

 

 

 

Sabia que els treballadors feliços són almenys un 12% més productius que els seus companys tristos? 

I que els treballadors que gaudeixen del seu treball aconsegueixen els seus objectius un 31% més sovint? 

I que estan un 36% més motivats per fer bé la seva feina que els que no estan satisfets en els seus llocs? 

Convenci’s: les empreses que obtenen millors resultats són precisament aquelles en les que els seus treballadors són més feliços. Casualitat? No ho cregui, no és una paraula que sol funcionar quan es parla de resultats empresarials.

El major capital de la seva empresa puja i baixa cada dia a l’ascensor (o per les escales)

Fixeu-vos fins a quin punt és important la satisfacció de la plantilla, que hi ha empreses que tenen un Departament de la Felicitat (així, amb aquest nom). Perquè saben que cada somriure significa més productivitat, més implicació, més innovació i menys absentisme.

Llavors, com crear aquest fabulós ambient de treball en què els seus treballadors se sentin tan feliços que impulsin els resultats empresarials?

Aquí van 7 idees perquè comenci des de ja el seu pla d’acció.

1. CADA EMPLEAT, EL SEU COMÈS
La indefinició de responsabilitats sol ser motiu d’incertesa i font de conflictes amb altres companys i superiors. Els treballadors han de saber què s’espera exactament d’ells. Les tasques clarament definides contribueixen al benestar dels equips de treball i també a la qualitat del propi treball.

2. TERMINIS DE LLIURAMENT
En qualsevol empresa es poden produir imprevistos de tota mena que obliguin en algun moment a treballar amb terminis molt justos i, en conseqüència, sota certa pressió. El problema és quan es cronifica aquesta forma de treballar, ja que darrere amaga un problema de planificació i organització. Treballar constantment sota pressió produeix irritació, errors i friccions entre els treballadors. Cal ser realista en fixar terminis i implicar els treballadors en la planificació.

3. CONTROL DEL TREBALL
En general tots els treballadors prefereixen participar en les decisions que afecten el seu propi treball. Si els treballadors simplement han d’acatar instruccions i el que es controla és la mera execució d’aquesta tasca, el resultat sol ser una menor implicació i motivació. Tenir control sobre el propi treball fa que el treballador pugui planificar-se i organitzar-se millor, disminueix la pressió i augmenta la satisfacció.

4. VARIETAT DE TASQUES
Estar fent durant tota la jornada exactament la mateixa feina pot resultar monòton, tediós i frustrant. Per això, és convenient que dins el lloc d’un treballador s’incloguin diverses i diferents tasques, i que al llarg del temps se li vagin assignant-ne de noves, la qual cosa fa que el treball resulti sempre estimulant, a l’obligar el treballador a exercitar i desenvolupar noves capacitats.

5. COMUNICACIÓ INTERNA
Un bon grau de comunicació interna és fonamental per neutralitzar conflictes, així com per conèixer els empleats i saber quines són les seves necessitats, per propiciar un bon clima laboral i saber anticipar-se als problemes. La comunicació ha de ser sincera i en les dues direccions, i ha d’accentuar en moments de canvi, dificultats en l’empresa, etc. És important crear un ambient que fomenti la comunicació informal.

6. TASQUES DE RECURSOS HUMANS QUE AJUDEN
Seleccionar bé al personal, evitar persones conflictives, assignar bé les tasques en funció de les capacitats i saber detectar i gestionar els problemes interpersonals són tasques de Recursos Humans que ajuden a evitar problemes de mal clima laboral, estrès i insatisfacció.

7. COMANDAMENTS INTERMEDIS I SUPERIORS
És imprescindible que les persones que tenen empleats al seu càrrec tinguin un estil de direcció i una conducta que previnguin i redueixin l’estrès en els seus subordinats (i no el contrari). Per exemple, ser respectuosos amb els treballadors, supervisar la feina, donar autonomia, prioritzar i planificar adequadament les tasques, reunir-se amb l’equip escoltant i tenint en compte les seves opinions, ser accessible, saber manejar els conflictes, etc. El lideratge té un component innat, però també inclou destreses i competències que es poden aprendre, així que no permeti que els caps facin infeliços als treballadors.

Aquests consells són només un punt de partida perquè pugui posar els fonaments de la felicitat (i la consegüent rendibilitat) a la seva empresa.

Font: Asesoriza

CATEGORIA:
Veure totes les categories
MÉS ENTRADES D’AQUESTA CATEGORIA
Novetats Grup Simon
Skip to content